top of page
  • Foto van schrijverJan

Macho ree, weg das !

Afgelopen week zat ik weer eens te posten bij een dassenburcht, zoals altijd in de hoop dat de dassen er eens vroeg uit zouden komen. Meestal is dat zwaar teleurstellend maar een heel, heel enkele keer heb ik geluk en komen ze naar buiten als er nog voldoende licht is om te fotograferen.

Ik had bijna 2 uur gezeten als er om 21.00 uur opeens een das zijn koppie boven de grond steekt. Zoals gewoonlijk eerst de neus in de lucht om goed te ruiken of er iets abnormaals aanwezig is. Gelukkig zat ik goed met mijn neus in de wind en rook de das mij niet. En net op het moment dat de das aanstalten maakt om de burcht uit te komen gebeurt het ....

Twee reeën komen met donderend geweld aangerend door de bossen, luid blaffend. Duidelijk een ree die uit het territorium van de ander wordt gejaagd. Weg das, die was het veel te druk. Ik balen natuurlijk.

De indringer koos vrijwel direct het hazenpad en de eigenaar van het territorium bleef aan de rand van de burcht staan om zijn ongenoegen te uiten. Luid blaffend, markerend, met de kop door het struikgewas slaand was meneer de macho aan het uithangen. Het is nog wat vroeg, maar duidelijk al bronst gedrag.

Circa 20 minuten heeft de ree met veel amok rondom de burcht gelopen, mij de gelegenheid biedend om enkele leuke opnames te maken van het gedrag. Maar ja, mijn das was verdwenen en kwam voor het definitief invallen van de duisternis ook niet meer terug. Avondje verknald of juist een succes. Ik ben met gemengde gevoelens terug gelopen naar de auto. Stilletjes ook wel heel erg blij met de video van de macho ree.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dassen II

Dassen

Orgie

Comments


bottom of page